Binders
Oplossingen voor een stevig eindresultaat
Bij het verwerken van vlees of vis blijven er uiteraard resten over. Die gooi je niet weg maar hergebruik je. VegaBinder van Ruitenberg Ingredients is dan een ideale oplossing om de resten te binden en een mooi snijdbaar product te creëren.
Het resultaat is zo stevig dat het prima consistent blijft tijdens verhitten en na invriezen. Een goed alternatief voor transglutaminase. Bovendien is het allergeenvrij en bindt het ook bij lage temperaturen.


Geschikt voor vele applicaties
Van vlees tot vis
VegaBinder is gebaseerd op alginaat, een extract uit zeewier. Je structureert er vlees of vis mee tot een stevig en snijdbaar product. We leveren het als een kant-en-klare gel.
Maak een mooie ham, lekkere vleesspiezen of snijpalen voor broodbeleg. Maar denk ook aan blokjes voor in salade, shoarma en kebab, bacon of een gecombineerd product als slavinken. Ook koosjer en halal. Meer weten? Kom eens langs in ons Tech Centre.

Tech Centres
Food-tech van de hoogste kwaliteit
In onze Tech Centres in Twello ontwikkelen we samen met jou de mooiste nieuwe concepten. Van functionele ingrediënten tot aan een compleet eindproduct. We brainstormen, ontwikkelen en testen totdat je helemaal tevreden bent. Dit doen we op onze machines van diverse gerenommeerde leveranciers, met wie we intensief samenwerken. Onze R&D’ers helpen je bij de implementatie in productie. Dan weet je zeker dat het concept ook echt werkt.