Binders

Oplossingen voor een stevig eindresultaat

Bij het verwerken van vlees of vis blijven er uiteraard resten over. Die gooi je niet weg maar hergebruik je. VegaBinder van Ruitenberg Ingredients is dan een ideale oplossing om de resten te binden en een mooi snijdbaar product te creëren.

Het resultaat is zo stevig dat het prima consistent blijft tijdens verhitten en na invriezen. Een goed alternatief voor transglutaminase. Bovendien is het allergeenvrij en bindt het ook bij lage temperaturen.

André Buitenhuis
Application Technologist Meat

''Zodra klanten het Tech Centre binnenstappen, staat alles klaar. Strak geregeld en klaar voor actie.''

Geschikt voor vele applicaties

Van vlees tot vis

VegaBinder is gebaseerd op alginaat, een extract uit zeewier. Je structureert er vlees of vis mee tot een stevig en snijdbaar product. We leveren het als een kant-en-klare gel.

Maak een mooie ham, lekkere vleesspiezen of snijpalen voor broodbeleg. Maar denk ook aan blokjes voor in salade, shoarma en kebab, bacon of een gecombineerd product als slavinken. Ook koosjer en halal. Meer weten? Kom eens langs in ons Tech Centre.

Van idee naar product

Wil je een food-concept verder ontwikkelen? Kom eens langs om je ideeën te bespreken. We denken graag met je mee in creatieve oplossingen.

Tech Centres

Food-tech van de hoogste kwaliteit

In onze Tech Centres in Twello ontwikkelen we samen met jou de mooiste nieuwe concepten. Van functionele ingrediënten tot aan een compleet eindproduct. We brainstormen, ontwikkelen en testen totdat je helemaal tevreden bent. Dit doen we op onze machines van diverse gerenommeerde leveranciers, met wie we intensief samenwerken. Onze R&D’ers helpen je bij de implementatie in productie. Dan weet je zeker dat het concept ook echt werkt.