Vlees

Slimme oplossingen voor de vleesindustrie

De vleesindustrie staat onder druk en de noodzaak om je te blijven onderscheiden op de markt is groot. We denken voortdurend met onze klanten mee om oplossingen te ontwikkelen.

Ons R&D-team krijgt bij ons de creatieve vrijheid om regelmatig met nieuwe ideeën te komen. Of om slimme oplossingen te bedenken om je productieproces te optimaliseren. Zo hebben we inmiddels talloze functionele ingrediënten in ons portfolio. We lichten er graag een paar voor je uit. Van onze casing op basis van alginaat tot smaakvolle coatings.

Klik voor meer
Mogelijke oplossingen

Casings

Ontdek onze VegaCasing voor diverse worsttoepassingen

VegaCasing is hét plantaardige alternatief voor natuurlijke, collageen- of cellulosedarmen. De basis is alginaat en het wordt toegepast door middel van co-extrusie. Het is geschikt voor bijna alle worstsoorten.

Coatings

Een smakelijke toevoeging voor allerlei worsten

Extra spice of net even de finishing touch in de afwerking? We bieden diverse coatings, geschikt voor alginaatcasings, maar ook voor natuurdarmen en collageen.

Zo geef je je worst met kruiden, specerijen, kaas of een specifieke kleur net dat beetje extra. Je stelt zelf je eigen melange samen. En de coating blijft bij de verwerking ook goed zitten.

Binders

Voor een stevig en mooi snijdbaar resultaat

Haal meer uit je vlees- of visreststromen. Met alginaattechnologie geef je meerwaarde aan snijresten van vlees of vis. Met VegaBinder zorg je voor een mooi, stevig en snijdbaar eindproduct.

Vullingen

Smaakvolle oplossingen voor vlees en vis

Een vulling voor een schnitzel of gehaktbal? Of een smakelijke toevoeging aan je kiprollade? We hebben verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld op basis van kaas of groente. Maar we gaan net zo graag met je om tafel om een product op maat te ontwikkelen.

Triple extrusie

Verrassende combinaties en efficiënte productie

Hoe combineer je vlees, vulling en saus tot één product? Met triple extrusie is dit mogelijk. Ontdek de mogelijkheden in ons Tech Centre.

Vega

De lekkerste plantaardige en hybride producten

Een groenteworst? Een vegetarische of plantaardige vulling? Of wat denk je van een combinatie van vlees met plantaardige eiwitten? We bieden verschillende mogelijkheden voor smaakvolle producten.

Van idee naar product

Wil je een food-concept verder ontwikkelen? Kom eens langs om je ideeën te bespreken. We denken graag met je mee in creatieve oplossingen.

Over Ruitenberg Ingredients

Wat begon als een handel in aardappelzetmeel, groeide uit tot een pionier in food tech. Sinds 1938 ontwikkelen we vele creatieve concepten en applicaties in de voedingsmiddelenindustrie.

De kern is altijd hetzelfde gebleven: samen met klanten de grenzen van de technologie opzoeken en creatieve oplossingen bedenken. En die vervolgens helpen ontwikkelen tot een succesvol product.