Vloeibare rook
Op basis van echt hout
Al vele jaren weten we hoe je met vloeibare rook de smaak, kleur en functionaliteit van je applicatie kunt optimaliseren. De basis van dit product is gecondenseerde rook. Alle onzuiverheden, zoals teer en pak’s halen we eruit. Zo houd je een schone vloeistof met een rooksmaak over die je op vele manieren kunt toepassen. Zelfs cross-linking.


De veelzijdigheid van vloeibare rook
Flexibiliteit in toepassingen
Ruitenberg Ingredients biedt rookcondensaten aan met verschillende smaakprofielen, zoals hickory en beech. Dit kan geleverd worden als vloeibaar, poeder, water- of olie-oplosbaar. Dit is direct toe te voegen aan het product of proces, zoals dippen, drenchen en atomizen. Dus geef ook je vlees, vis, plantaardige producten, kaas, sauzen of marinades een heerlijke rooksmaak. Meer weten? Kom eens langs in onze Tech Centres.

Nieuwe regels
Besluit van de Europese Commissie
In april 2024 concludeerde de EFSA dat rookaroma’s mogelijk schadelijk zouden kunnen zijn. Daarom besloot de Europese Commissie ze te verbieden. Als producent heb je een overgangsperiode om je recepturen aan te passen.
• Vlees, vis en kaas: tot juli 2029.
• Chips, noten, soepen, sauzen, dressings, marinades en kruidenmengsels: tot juli 2026.
Natuurlijk denken we in dit overgangsproces met je mee. Onze nieuwe range FumX is al klaar voor de toekomst.
En we blijven vloeibare rook leveren tot de nieuwe wetgeving van kracht is.

Tech Centres
Food-tech van de hoogste kwaliteit
In onze Tech Centres in Twello ontwikkelen we samen met jou de mooiste nieuwe concepten. Van functionele ingrediënten tot aan een compleet eindproduct. We brainstormen, ontwikkelen en testen totdat je helemaal tevreden bent. Dit doen we op onze machines van diverse gerenommeerde leveranciers, met wie we intensief samenwerken. Onze R&D’ers helpen je bij de implementatie in productie. Dan weet je zeker dat het concept ook echt werkt.