Over ons

Waardevolle oplossingen en langdurige relaties.
Dat is waar we voor gaan.

 Met onze expertise zetten we jouw uitdagingen om in innovatieve concepten.
Zo werken we intensief samen om succesvolle resultaten te boeken.

Als volwaardige partners creëren we functionele ingrediënten van uitzonderlijke kwaliteit.
Van idee tot implementatie, we begeleiden elke stap in het proces.
We zorgen dat elk detail klopt, volgens jouw specificaties.

Je bent van harte welkom!

Onze pijlers

slide
slide
slide
slide

Een familiebedrijf

Bij Ruitenberg Ingredients komt de mens op de eerste plaats. Echte aandacht voor de persoon achter de klant. En de collega. Waarom? Omdat we gebouwd zijn op langdurige en waardevolle relaties. Als familiebedrijf vinden we dat essentieel. Wat ons betreft de bouwstenen voor een bestendige en gelijkwaardige relatie die jaren meegaat.

Creativiteit

Geef je mensen de ruimte om gedrevenheid, vakkennis en inzichten optimaal te benutten, dan ontstaan er mooie dingen. Diepgravend onderzoek, experimenteren, samenwerken op hoog niveau, met als doel oplossingen te vinden, innovaties te ontwikkelen en hoogwaardige producten te maken. Zo is creativiteit onze motor voor succes.

Ondersteuning

We leveren geen eindproducten, maar we voelen ons wel verantwoordelijk voor het eindresultaat bij onze klanten. Dus blijven we ontwikkelen en bouwen totdat er een applicatie staat die écht af is. We helpen je bijvoorbeeld met het inrichten van productielijnen en we zijn pas tevreden als het product succesvol de markt op gaat.

Gedrevenheid

We zijn pioniers in ons vakgebied sinds 1938. Waarom? Omdat we denken dat het altijd beter kan. Problemen aanpakken, oplossingen vinden, vernieuwen: het zit in ons bloed. Die gedrevenheid heeft ons vele innovaties opgeleverd. En het zorgt ervoor dat we altijd voor optimaal resultaat gaan in elke stap van het proces. Samen met onze klanten.

Ons team

De mensen van Ruitenberg Ingredients
Andreas Assenmacher
Account Manager Meat - DACH countries
Chiara Bonsignorio
Account Manager Italy, Spain, Portugal
Esther van der Spek
Account Manager Bakery - Benelux & Key Accounts
Gerwin Mulderij
Account Manager Meat - Benelux
Lionel Barnaud
Account Manager - France & Canada
Nikica Rajic
Sales Technician Bakery & Convenience - Central & Eastern Europe
Natasja Huisman
Account Manager - UK, Ireland & Nordic Countries
Ronny Bauer
Area Sales Manager Meat - DACH, Central & Eastern EU
Ilse Assink
Assistant Account Manager
Oskar Spengler
Business Development Manager Meat
Emiel Ligtenberg
Application Technologist Meat
Gert-Jan Broers
Application Technologist Meat
André Buitenhuis
Application Technologist Meat
Jelle Lantink
Application Technologist Meat
Sabrina Buitenhuis
Business Development Plant Based
Arthur van Meerveld
Application Technologist Bakery & Convenience
Mark Scholten
Application Technologist Bakery & Convenience
Marcel Steman
Application Technologist Bakery & Convenience
Axel Schijns
Director Sales & Marketing
Ward van der Kaaij
Managing Director
Elsowina Ruitenberg
Family Ambassador

Ons verhaal

Groei door de jaren heen

De familie Ruitenberg

Generaties van ontwikkeling

In 1938 begon Willem Ruitenberg een agentschap. Hij handelde voornamelijk in aardappelzetmeel en werkte vanuit huis. Later kwamen er pectine en zoethoutwortelextract bij. Zijn vrouw Jet deed de administratie en ze vergaderden met hun medewerkers in de serre. Al snel was er meer ruimte nodig, dus verhuisde de firma W. Ruitenberg Czn. naar Villa Genista aan de Utrechtseweg in Amersfoort. Een ontwerp van Willems vader Cornelis sr! (En inmiddels een rijksmonument)

Amersfoortse ontwikkelingen

Innovatie en groei

Willems oudste zoon Kees (Cornelis jr.) nam het bedrijf in 1967 over. In die periode kreeg innovatie steeds meer aandacht. We openden een eigen laboratorium en een productielocatie waar poeders werden gemengd tot premixen. In 1984 kocht Kees ook een oude melkfabriek in Ruinerwold. Daar werd in eerste instantie vloeibare rook verwerkt, naast drop en zoethoutextract. Later volgden verse vullingen. Op deze plek openden we in 2019 een prachtige productielocatie, modern en duurzaam.

Een nieuwe bedrijfsstructuur

De familie als ambassadeur

Kees Ruitenberg ging in 1997 met pensioen. Het bedrijf kwam onder dagelijkse leiding van een externe directeur, terwijl de familie als aandeelhouder betrokken bleef. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. De derde generatie Ruitenberg – Elsowina, Marica en Cees Jan – focust zich op de lange termijn en bereidt de vierde generatie Ruitenberg voor op de toekomst. En we zetten ons dagelijks in als ambassadeurs van het bedrijf.

In Twello sinds 2003

Alle ruimte voor groei

In 2003 werd de locatie in Amersfoort te klein, maar we vonden een mooie plek Twello. Sindsdien ontwikkelen we hier de mooiste innovaties vanuit het hoofdkantoor van Ruitenberg Ingredients, twee productielocaties en onze Tech Centres.

Begin 2013 splitsten we de commerciële activiteiten voor drop en zoetwaren af. De werkmaatschappij Ruitenberg BasIQs opereert ook vanuit een eigen kantoor in Twello.

Eens kennismaken? Je bent van harte welkom!