Bakkerij

Van uitdaging naar innovatief concept

Samen met onze klanten ontwikkelen we graag functionele ingrediënten die waarde toevoegen. En dat kan van alles zijn. Van een praktische vulling tot een technische oplossing voor het co-extruderen van deeg. Zo helpen we de bakkerij- en snackindustie verder.

Ook gebruik maken van onze expertise? Je bent welkom in ons Tech Centre! Daar maken we samen het onmogelijke mogelijk.

Vullingen

Stabiel en op maat voor elke toepassing

We ontwikkelen vullingen in allerlei samenstellingen. Van vegan cheese tot spinazie-feta. Of een product op maat, gebaseerd op jouw wensen. Wat we ook leveren, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn gegarandeerd. Structuur en smaak blijven behouden, zelfs na invriezen, ontdooien en bakken. Bovendien zorgen we ervoor dat het ook op je productielijn werkt.

Deeg

Efficiënt werken en breed inzetbaar

Ook als het gaat om deeg wil je efficiënt kunnen werken. Precies daarom hebben we RapiDo ontwikkeld. Dit deeg is gistvrij, je kunt je rijsstap overslaan en dat bespaart enorm veel tijd.

Bovendien is RapiDo geschikt voor co-extrusieprocessen.
In plaats van handmatig vullen en vouwen, kan de
co-extrusielijn dat allemaal in één soepele beweging. Dat scheelt tijd, personeel én productiekosten. Daarnaast is RapiDo geschikt voor het creëren van groentedeeg. Proberen? Neem eens contact met ons op.

Glaze & Toppings

Voor een aantrekkelijk product

Naast smaak is het uiterlijk net zo belangrijk. Dus geef je producten een mooie glans en een goudbruine kleur. Of zorg voor een mooie topping die goed hecht aan je product. Het kan met onze ei-vrije glaze.

Liever een kleurrijke topping? Dan bieden we je een DecoMix in verschillende smaken. Met als bonus een heerlijke crunch.

Batters & Snacks

Voor hechting en crunch

Of ze nu gefrituurd worden of in de airfryer gaan, snacks krijgen altijd een optimale eetbeleving met een goede korst. En daar heb je de beste batters voor nodig. Deze leveren we met verschillende functionaliteiten en eigenschappen. Op maat gemaakt voor jouw product.

Triple extrusie

Van drie lagen naar één product

Sommige producten worden samengesteld uit meerdere lagen. Een bekend voorbeeld is de snack van brooddeeg, gevuld met knakworst en currysaus. Dat productieproces wil je natuurlijk zo efficient mogelijk maken. Dan is triple extrusie een ideale techniek.

Van idee naar product

Wil je een food-concept verder ontwikkelen? Kom eens langs om je ideeën te bespreken. We denken graag met je mee in creatieve oplossingen.

Over Ruitenberg Ingredients

Wat begon als een handel in aardappelzetmeel, groeide uit tot een pionier in food tech. Sinds 1938 ontwikkelen we vele creatieve concepten en applicaties in de voedingsmiddelenindustrie.

De kern is altijd hetzelfde gebleven: samen met klanten de grenzen van de technologie opzoeken en creatieve oplossingen bedenken. En die vervolgens helpen ontwikkelen tot een succesvol product.