Bakkerij
Van uitdaging naar innovatief concept
Samen met onze klanten ontwikkelen we graag functionele ingrediënten die waarde toevoegen. En dat kan van alles zijn. Van een praktische vulling tot een technische oplossing voor het co-extruderen van deeg. Zo helpen we de bakkerij- en snackindustie verder.
Ook gebruik maken van onze expertise? Je bent welkom in ons Tech Centre! Daar maken we samen het onmogelijke mogelijk.

Vullingen
Stabiel en op maat voor elke toepassing
We ontwikkelen vullingen in allerlei samenstellingen. Van vegan cheese tot spinazie-feta. Of een product op maat, gebaseerd op jouw wensen. Wat we ook leveren, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn gegarandeerd. Structuur en smaak blijven behouden, zelfs na invriezen, ontdooien en bakken. Bovendien zorgen we ervoor dat het ook op je productielijn werkt.

Deeg
Efficiënt werken en breed inzetbaar
Ook als het gaat om deeg wil je efficiënt kunnen werken. Precies daarom hebben we RapiDo ontwikkeld. Dit deeg is gistvrij, je kunt je rijsstap overslaan en dat bespaart enorm veel tijd.
Bovendien is RapiDo geschikt voor co-extrusieprocessen.
In plaats van handmatig vullen en vouwen, kan de
co-extrusielijn dat allemaal in één soepele beweging. Dat scheelt tijd, personeel én productiekosten. Daarnaast is RapiDo geschikt voor het creëren van groentedeeg. Proberen? Neem eens contact met ons op.

Glaze & Toppings
Voor een aantrekkelijk product
Naast smaak is het uiterlijk net zo belangrijk. Dus geef je producten een mooie glans en een goudbruine kleur. Of zorg voor een mooie topping die goed hecht aan je product. Het kan met onze ei-vrije glaze.
Liever een kleurrijke topping? Dan bieden we je een DecoMix in verschillende smaken. Met als bonus een heerlijke crunch.

Batters & Snacks
Voor hechting en crunch
Of ze nu gefrituurd worden of in de airfryer gaan, snacks krijgen altijd een optimale eetbeleving met een goede korst. En daar heb je de beste batters voor nodig. Deze leveren we met verschillende functionaliteiten en eigenschappen. Op maat gemaakt voor jouw product.

Triple extrusie
Van drie lagen naar één product
Sommige producten worden samengesteld uit meerdere lagen. Een bekend voorbeeld is de snack van brooddeeg, gevuld met knakworst en currysaus. Dat productieproces wil je natuurlijk zo efficient mogelijk maken. Dan is triple extrusie een ideale techniek.

Over Ruitenberg Ingredients
Wat begon als een handel in aardappelzetmeel, groeide uit tot een pionier in food tech. Sinds 1938 ontwikkelen we vele creatieve concepten en applicaties in de voedingsmiddelenindustrie.
De kern is altijd hetzelfde gebleven: samen met klanten de grenzen van de technologie opzoeken en creatieve oplossingen bedenken. En die vervolgens helpen ontwikkelen tot een succesvol product.